Klar til fremtidens arbejdsmarked

plus

Et digitalt arbejdsmarked med krav om brede boglige færdigheder kan være en meget stor udfordring for personer med ordblindhed eller blot læse- og skrivevanskeligheder. Projekt LKV 2, Læsning og Kommunikation i Virksomhederne, sætter særligt fokus på den medarbejdergruppe, og projektet har været en succes.

 

Hos Park og Vej i Lolland Kommune har 64 ud af 90 medarbejdere de seneste uger været på kursus. Og tillidsrepræsentant Flemming Højberg er ikke i tvivl om, at indsatsen har været godt givet ud. 

 

"Vi har kørt kurserne i 10 uger nu med en ugentlig undervisningsdag. Og mange af dem, der har været af sted, er allerede begyndt at spørge efter endnu et kursus", siger han. 

 

På Sydsjælland og Lolland-Falster tilbydes kurserne af VUC Storstrøm, der har årelang erfaring med blandt andet ordblindeundervisning. Målet med undervisningen er blandt andet at hjælpe de personer, der ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder til at begå sig på det eksisterende og fremtidens arbejdsmarked. Så meget af undervisningen foregår digitalt på iPad for også at få det elektroniske perspektiv ind i undervisningen, og det er gået utrolig godt, siger Flemming Højberg.

 

"Vi har en gennemsnitsalder på 53, så hvis vi kan motivere medarbejderne til at bruge iPad, må vi gøre noget rigtigt. Men det der har solgt er jo også, at de godt ved, at man efterhånden skal bruge den teknik alle steder", siger han.

  

Kurserne kan gennemføres med lønrefusion, og på projektets hjemmeside, www.lkv2.dk, kan du læse mere om mulighederne.

VEU-center Vestsjælland | veu@veucentervestsj.dk | Bredahlsgade 1 B | 4200 Slagelse | Persondatapolitik på hjemmesiden | © 2018 Facebook Linkedin